Satsar på säkrare järnvägsövergångar

Publicerad: 1 Sep 2023
I Sverige saknar ett stort antal plankorsningar vid järnvägsövergångar aktiva skydd med bommar, ljud- och ljussignaler.

För att höja säkerheten ska modern datateknik, nya bommar och nya signaler implementeras. De nya skyddsanläggningarna har fått namnet Alex (Automatic Level Crossing). Trafikverket testar den nya tekniken vid åtta pilotanläggningar i Boden, Falun, Luleå, Trosa, Umeå, Vännäs, Ånge och Åre. Målet är att 100 plankorsningar per år ska uppgraderas med ny utrustning under 25 år.

Enligt Trafikverket kommer bilister, gående och lokförare inte märka någon större skillnad mellan nuvarande system och Alex. Utseende på signaler och bommar är styrt av lagar och regler för att undvika missförstånd. Signaler kommer dock att vara utförda med LED-teknik som syns bättre. På gång- och cykelvägar blir ”bomkjolar”, som hindrar underkrypning standard med signaler och kryssmärken i den platsbesparande ”storlek liten”.


Helbommar för gång- och cykelbana.

Genom anläggningsövervakning rapporterar det nya systemet (Alex) om ett fel uppstår, vilket gör att felet snabbare kan åtgärdas. För att säkra långsiktig tillgång till Alexprodukterna har Trafikverket förvaltningsavtal med leverantörerna. Det innebär att leverantören ansvarar för att produkten går att beställa även i framtiden och att det finns reservdelar till redan levererade system.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv