Veteranklubben

Veteranklubbens ändamål är att bevara den kreativa och vänskapliga samvaron från den aktiva tiden i FSVs styrelse. Informationsutbyte med sittande FSVs styrelse är också en angelägen uppgift.

 

2019 års möte med FSV Veteranerna

Minnesanteckning hittar ni nederst på denna sida.

 

2018 års möte med FSV veteranerna

Minnesanteckning hittar ni nederst på denna sida.

2017 års möte med FSV veteranerna

Minnesanteckning hittar ni nederst på denna sida.

2016 års möte med FSV Veteranerna

Minnesanteckningar och protokoll hittar ni nederst på denna sida.

2015 års möte med FSV Veteranerna

Minnesanteckningar och protokoll hittar ni nederst på denna sida.


2014 års möte med FSV Veteranerna

Minnesanteckningar och protokoll hittar ni nederst på denna sida.


2013 års möte med FSV Veteranerna

Värdparet för detta möte var värdpar Karl-Anders o Britta Karlsson. 

Minnesanteckningar och protokoll hittar ni nederst på denna sida.


2012 års möte med FSV Veteranerna

Värdparet Inga-Maj och Bertil Svensson hälsade deltagarna välkomna till solkusten Kalmar, Kalmarsund Hotell och det tjugonde veteranmötet.

Minnesanteckningar och protokoll hittar ni nederst på denna sida.

 


2011 års möte med FSV Veteranerna

Veteranklubbens årliga träff.

FSV Veteranklubben har haft sin årliga träff, i år förlagd till Sveriges trädgård Ronneby och hotell Ronneby Brunn den 7 – 9 juni. Värdpar och arrangör var Bengt och Inga Silvervik. En mycket trevlig träff i en fantastisk miljö. Programmet för dagarna innehöll för herrarnas del ett sedvanligt protokollfört möte och facklig information av FSV:s ordförande Stefan Wadbro. Andra dagen bjöds vi på två guidade turer. Förmiddagens tur gick med buss i centrala Ronneby och gamla stadsdelen Bergslagen samt en avstickare till kusten och Kallinge med bl.a Silverforsen. På eftermiddagen gick vi med sakkunnig guide i Brunnsparken och betraktade de välbevarade byggnaderna, de storslagna välskötta parkytorna med just nu rikligt blommande rododendronbuskar i jätteformat. Naturligtvis fick vi också dricka av det järnhaltiga brunnsvattnet. Veteranerna med fruar anser att dessa årliga träffar är en av årets höjdpunkter som vi absolut inte vill vara utan. Ett stort tack till FSV:s styrelse som välvilligt sponsrar oss.
På bilden är hela gänget samlat framför Rebecka Svenssons stuga där poeten Dan Andersson gärna övernattade när han besökte Rebecka och Ronneby. I dag är stugan café och museum.

Bengt Andersson


2010 års möte med FSV Veteranerna

I juni träffades FSV Veteranerna för 18:e gången. Ett strålande sommarväder tog emot alla när de möttes i Sjuhäradsbygden på hotell Två Skyttlar i Örby utanför Skene. Träffen hade sedvanligt möte där FSVs ordförande Stefan Wadbro och tidigare ordföranden Ulf Lidesjö bidrog med aktuell information, men även veteranerna har bibehållen kreativitet och intresse för fackliga frågor och hade en del att informera varandra om.
Dessa träffar har även ett kulturellt inslag då man med buss beger sig till intressanta platser i trakten. Värdparet Birgith och Björn Kortzon hade lagt upp en välplanerad och informationsrik resdag. Första anhalten blev Rydals museum och spinneri, Europas största och äldsta spinneri med anor från 1800-talet. Där fick man se och höra och inte minst känna doften från arbetsmiljön i ett spinneri. Hörsel- och andningsproblem var vanliga åkommor i dåtidens spinnerifabriker där mestadels kvinnor arbetade.
Resan fortsatte till Hyssna kvarn med ett ramsågverk, vilket 2009 utsågs till årets turistprofil i Sjuhäradsbygden. Ramsågen är ett levande museum som fortfarande är i bruk och sågar långa och breda bräder till kulturhus.
Många av oss har hört talas om Gekås i Ullared och gavs nu tillfälle till ett kort besök i varuhuset. Vi hade turen att det inte var några köer så tiden räckte till shopping för de som så önskade.
Nästa besöksmål var Hyltenäs och ”Seatons kulle”. Seaton var en rik köpman som byggde ett slott, vilket senare brann ner till grunden men platsen har en underbar utsikt. Vi fick rikligt med information om slottet och vad som där hade förevarit.
Träffarna innehåller också god mat, sång, musik och historieberättelser. Veteranträffarna som sker i början av juni månad är årets höjdpunkt som vi alltid ser fram mot för då börjar sommaren.

Karl-Anders


FSV Veteranerna med respektive samlade vid Sjöstugan, hotell Två Skyttlar, i Örby.

 


2009 års möte med FSV Veteranerna

 

Den första helgen i juni varje år träffas medlemmarna i FSV:s veteranklubb. Det har man gjort sedan 1993. Det handlar om en skara erfarna före detta styrelsemedlemmar inom FSV, som fortfarande är fackligt intresserade och som gärna vill få information, diskutera och lämna synpunkter på föreningens verksamhet. 
För att bli veteran och klubbmedlem krävs att man har suttit minst två mandatperioder i FSV:s styrelse.
2009 års träff och ”årsmöte” hade förlagts till Vadstena och därvarande Klosterhotellet den 5–7 juni. Värdpar var FSV:s revisor Jörgen Gustafsson med fru Elisabeth. Inbjuden gäst och representant för föreningsstyrelsen var ordföranden Stefan Wadbro.
 
Veteranklubben håller i samband med träffen ett protokollfört möte som sedan tillställs FSV:s styrelse. En av mötespunkterna är facklig information från FSV som Stefan Wadbro stod för. Punkten är alltid intressant och leder till intensiva diskussioner. Det är inte alltid det var bättre förr.
Stefan betonade särskilt betydelsen av Veteranklubbens engagemang i olika frågor, där erfarenheten av fackligt arbete betyder oerhört mycket och där dagens styrelse kan få både hjälp och vägledning.
 
Dagarna ägnas också till trevlig samvaro. Och det fanns mycket att prata om sen man sågs för ett år sedan. Årets guidade bussutflykt gick till den vackra naturen och de intressanta trakterna kring Omberg och fågelsjön Tåkern.
Kommunalrådet i Ödeshög, Magnus Oskarsson, guidade veterangänget med respektive i sin kommun och såg till att de tillsammans med många kommuninnevånare fick äta sillunch på torget i Ödeshög och fira Nationaldagen med tal, flaggceremoni, nationalsång och underhållning.

Vid Alvastra Klosterruin. Flera av Veteranklubbens medlemmar studerar hur klostret såg ut när det var i bruk.

 

Veteranerna med fruar på trappan till Klosterhotellet i Vadstena.
 

Information från veteranklubbens verksamhet

Protokoll Minnesanteckning
Malmö 2005

Malmö 2005

Östersund 2006 Östersund 2006
Falköping 2007 Falköping 2007
Umeå 2008 Umeå 2008
Vadstena 2009 Vadstena 2009   
Skene 2010 Skene 2010
Ronneby 2011 Ronneby 2011
Kalmar 2012 Kalmar 2012
Östersund 2013 Östersund 2013
Falun 2014 Falun 2014
Protokoll Veteranträff 2015.pdf Reseberättelse 2015.pdf
Protokoll Veteranmöte Umeå 2016.pdf

FSV-Veteranernas möte i Umeå 2016.pdf

  Veteranklubbens 25 möte_2017.pdf
  Veteranklubbens 26 möte_2018.pdf
Veteranmöte 2019 Protokoll.pdf Veteranträffen Åmål 2019 aktiviteter.pdf

Övriga handlingar

Matrikel Veteranklubben 2019 06 01 .pdf

FSV-stadgar för FSV:s veteranklubb

Grillhistoria 2010

Tackbrev Ivan Bratt 2009